HEMSIDAN
Den här är Fotograf Andreas Palmén's svenska hemsida som riktar sig mot redaktionella och kommersiella uppdragsgivare. Materialet som visas är ett urval av utförda uppdrag. För att se exempel på Andreas övriga verksamhet och då framför all hans konstnärliga verksamhet så rekommenderas att besöka den internationella sidan (www.andreaspalmen.com).

OM ANDREAS
Andreas är en kreativ, lyhörd och samarbetsvillig fotograf med gedigen erfarenhet efter 10 år som frilans på heltid. Han har sin bas i Umeå, norra Sverige men är tillgänglig för kommersiella och redaktionella uppdrag i hela landet.
Andreas har gått fotolinjen på Hemse Folkhögskola, Gotland. Han har jobbat som assistent åt flera porträtt- och reklamfotografer i Stockholm. Den mest kände är den mycket framgångsrike porträttfotografen Jonas Fredwall Karlsson.
Andreas har utöver sin passion för fotografi en vetenskaplig bakgrund med en MSc i biologi och forskarstudier i populationsbiologi. En gemensam beröringspunkt mellan vetenskapen och bildskapandet är behovet av kreativitet för att komma framåt.

VAD ANDREAS GÖR
Fotograferar under alla förhållanden - i värme, i kyla ute eller inne. Utnyttjar det naturliga ljuset eller sätter eget ljus med portabla studioblixtar. Tar med bakgrundsfond för formella porträtt på plats eller gör iordning en tillfällig studio för produktfotograferingar.
Miljöporträtt - Formella porträtt - Arbetsbilder - Miljöbilder - Produktbilder.
HÖR AV ER VID UPPDRAG OCH FÖRSLAG PÅ SAMARBETEN!

UPPDRAGSGIVARE
SLU - Sveriges Lantbruksuniversitet, KIWA - MT Media Groep B.V., Arbetsförmedlingen, Konten AB, UiT - Norges Arktiske Universitet, MabCent - SFI, Norsk Ukeblad, Kulturföreningen Vasaplan, Atlas Timber AB, Sjöfartsverket, SMHI, Sveaskog.

REPRESENTERAD AV
I Sverige är Andreas ansluten till bildbyrån Synk - Norrlands bildbyrå.
I Storbritannien representeras Andreas konstnärliga fotografi av The Shining Tree.

MEDLEM
Andreas är medlem i SFF, Svenska Fotografers Förbund.
Back to Top